Er verschijnt een adblocker-melding, maar hij staat uit of ik heb er geen

Waarom kan ik geen GoPlay kijken met een adblocker?

We willen zoveel mogelijk kwalitatieve eigen programma’s en series op poten te zetten. Ook in de televisiewereld kost kwaliteit veel. Als commerciële omroep halen we onze belangrijkste inkomsten uit het uitzenden van reclame. Adblockers zorgen ervoor dat reclame geblokkeerd wordt.

Maar geen zorgen, je kan dit makkelijk aanpassen om weer van GoPlay te genieten 🖥️

Hoe herken ik een adblocker op mijn toestel?

Je herkent een adblocker aan de volle draaiende cirkel in een video van GoPlay. 

Hoe weet ik welke adblocker ik heb? Hoe kan ik deze aanpassen/uitzetten? 

Er zijn verschillende adblockers die vaak voorkomen bij onze kijkers:

 • Safe/secure browsing: dit is adware voor cyberveiligheid. Het zorgt ervoor dat advertenties van GoPlay tegengehouden worden.​ 
 • Kaspersky: in dit programma zou het kunnen dat je de 'anti-banner optie' moet uitvinken bij je opties. Klik op 'Anti-bannersection' 'anti-bannersection' en kies voor 'disable anti-banner'
 • Private browsing: dit is te herkennen aan het donkere browser scherm. De incognitomodus is een instelling in je webbrowser waarmee je undercover op internet kunt surfen. Deze modus verwijdert de lokale gegevens van je browsersessies op internet en houdt advertenties tegen. 

Er zijn nog andere adblockers die gedownload kunnen worden als extensie in je browser. Heb je één van deze in je extensies staan? Dan zal je niet naar GoPlay kunnen kijken. 

 • Safeguard

 • F secure

 • Bullguard

 • Adguard,

 • Adblock Plus

 • Adblock

 • McAfee

 • DuckDuckGo Privacy

Hoe kan ik mijn extensies nakijken? 

Als je via Safari onze video's bekijkt, dan zou het kunnen dat je ‘materiaalblokkeringen’ moet uitschakelen. Hiervoor ga je naar het menu ‘Safari’ bovenaan, dan klik je op ‘Instellingen voor deze website…’ en vink je de optie ‘Schakel materiaalblokkeringen in’ uit.

Gebruik je Google Chrome? Open dan je Chrome browser en ga verder naar Extensies. Klik op de drie verticale stippen die in de rechterbovenhoek van de browser te vinden zijn.

extensies.PNG

Klik op "Meer tools" en "Extensie". Schakel AdBlock uit. Houd er rekening mee dat als je verschillende extensies aan de browser hebt toegevoegd, het even kan duren om "AdBlock" te vinden.

Het is onvoldoende om de adblocker uit te schakelen. Ze blijven draaien op de achtergrond, waardoor je nog steeds niet naar GoPlay zal kunnen kijken. Dat herken je aan deze meldingen.

 

Gebruik je Edge? Selecteer Uitbreidingen in Microsoft Edge, rechts van de adresbalk in je browser.  

Uitbreidingen beheren vanaf de Microsoft Edge-browserbalk.


Als je uitbreidingen niet rechts van de adresbalk in je browser ziet, selecteer je Instellingen en meer  > uitbreidingen.osoft Edge, rechts van de adresbalk in je browser. Selecteer Extensies ophalen voor Microsoft Edge.

Ziezo, je kan weer genieten van je favoriete programma's 💕 Enjoy!